گونه جهش یافته کرونا دلتا چیست؟ | علائم و اثرگذاری واکسن

گونه جهش یافته کرونا دلتا چیست؟ | علائم و اثرگذاری واکسن

کرونا دلتا تا به امروز آخرین گونه جهش یافته ویروس SARS-CoV-2 است که باعث ابتلا سریع‌تر افراد به بیماری کرونا می‌شود. گونه‌های مختلف ویروس بر اثر تغییراتی به وجود می‌آیند که باعث می‌شود ویروس تغییر یافته رفتاری متفاوت از ویروس ابتدایی داشته باشد. این تغییر رفتار می‌تواند تفاوت در میزان انتقال، شدت بیماری و مقاومت در برابر درمان باشد.


 

کرونا دلتا واگیر بیشتری دارد:


منشا ویروس کرونا دلتا کشور هندوستان بود که به دلیل شیوع بالا، در دیگر نقاط مختلف دنیا گسترش یافت. تحقیقات نشان می‌دهد که شیوع کرونا دلتا دو برابر بیشتر از ویروس کووید اولیه است. به علاوه گونه دیگری به نام کرونا دلتا پلاس نیز در حال گسترش است که دارای جهش‌های ژنی بیشتری نسبت به گونه کرونا دلتا می‌باشد. کرونا دلتا نسبت به دیگر گونه‌های ویروس کرونا بهتر به درون سلول‌ها بدن نفوذ می‌کند و راحت‌تر در آنجا تکثیر می‌شود. با اینکه میزان سرایت این گونه از ویروس نسبت به دیگر گونه‌های ویروس کرونا بیشتر است، هنوز نمی‌توان گفت اثری که کرونا دلتا بر مبتلایان می‌گذارد بیشتر و وخیم‌تر از گونه‌های دیگر است. در حال حاضر آزمایش پی سی آر کرونا از روش‌های اصلی تشخیص ویروس کرونا دلتا است، با این حال برخی از تحقیقات نشان می‌دهد گاهی با وجود آلودگی به ویروس کرونا جواب این آزمایش می‌تواند منفی گزارش شود.

 

کرونا دلتا بیمارستان


 

ابتلا به کرونا دلتا احتمال بستری شدن در بیمارستان را افزایش می‌دهد:


با شیوع ابتلا به کرونا دلتا تعداد بیماران بستری شده حدود دو برابر افزایش پیدا کرده است. با این حال تا به امروز آمار دقیقی از میزان ابتلا افراد زیر ۶۵ سال، افراد واکسینه شده و یا نشده به این گونه از ویروس کرونا وجود ندارد. علت افزایش میزان بستری شدن، بیشتر بودن احتمال ابتلا و سرعت بالای ابتلای افراد جامعه به این ویروس است و ربطی به شدیدتر بودن عوارض این گونه از ویروس نسبت به گونه‌های دیگر کرونا ندارد.

بیشتر بخوانید:

 

 

اثرگذاری واکسن کرونا در مقابل ویروس کرونا دلتا:


طبق نظر منابع علمی، تمام واکسن‌های کرونا مورد تایید می‌توانند احتمال ابتلا و مرگ ناشی از ابتلای شدید به ویروس کرونا دلتا را کاهش دهند. در مورد ابتلای خفیف و متوسط آمار دقیقی در دسترس نیست. هدف اصلی از واکسیناسیون کاهش احتمال ابتلا افراد به نوع شدید این بیماری، کاهش میزان بستری شدن و کاهش احتمال مرگ و میر ناشی از ابتلا به این بیماری است که تاکنون این اهداف کاملاً محقق شده‌اند.
در مورد واکسن‌هایی که نیاز به دو دوز تزریق دارند، باید هر دو دوز تزریق شود تا احتمال مرگ ناشی از ابتلا به بیماری کرونا کاهش یابد. تنها پس از تزریق دوز اول احتمال بستری شدن افراد کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.
هیچ کدام از واکسن‌های کرونا موجود ایمنی صد در صد در مقابل ابتلا به این ویروس را ایجاد نمی‌کنند ولی احتمال ابتلا به نوع شدید بیماری، بستری شدن و مرگ ناشی از این بیماری را کاهش می‌دهند. به همین دلیل انجام واکسیناسیون، با وجود عوارض احتمالی، امری حیاتی می‌باشد. با این حال پس از واکسیناسیون نیز رعایت فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی کاملاً ضروری است زیرا ممکن است با وجود دریافت واکسن کرونا فرد به ویروس مبتلا شود.

 

کرونا دلتا در کودکان


 

ویروس کرونا دلتا آمار ابتلا به کرونا در کودکان را افزایش می‌دهد:


در حال حاضر میزان ابتلا کودکان و نوجوانان به کرونا دلتا در حال افزایش است. دلیل این اتفاق در این گروه سنی ممکن است عدم واکسینه شدن آن‌ها تا به امروز ‌باشد. 
به والدین توصیه می‌شود حتماً کودکان خود را به استفاده از ماسک تشویق کنند. همچنین از آن‌ها بخواهند دستان خود را مرتب بشورند و از افراد دارای علائم سرماخوردگی دوری کنند.

بیشتر بخوانید:

 

 

علائم کرونا دلتا با نشانه‌های دیگر انواع ویروس کرونا متفاوت است:


شایع‌ترین نشانه ابتلا به ویروس کرونا سردرد است. با این وجود علائم کرونا دلتا بیشتر مشابه به علائم شایع سرماخوردگی می‌باشد، نشانه‌هایی از جمله:

  • گلودرد
  • آبریزش بینی
  • تب (در صورت ابتلا به سرماخوردگی ساده نشانه‌ای نادر است)

نشانه‌های کرونا دلتا برای افراد واکسینه شده با علائم ویروس کرونا اولیه (سرفه و از دست دادن حس بویایی و چشایی) متفاوت است.
در افراد واکسینه نشده ممکن است سرفه‌های ممتد و شدید نیز جزء علائم این گونه از ویروس باشد. 
 

 


منابع:

https://www.healthgrades.com
https://www.washingtonpost.com
https://www.everydayhealth.com

گلاره پوستی زاده

ddd
تهران، میدان ونک ، خیابان برزیل شرقی ، خیابان شمس لاهیجانی، پلاک 23 ، مجتمع اداری رویال ونک ، طبقه دوم
ddd
info@colifelabs.com