وبینار تخصصی management diagnosis screening عفونت‌های جنینی در دوران بارداری (covid-cmv-toxo)

وبینار تخصصی management diagnosis screening عفونت‌های جنینی در دوران بارداری (covid-cmv-toxo)

اگر علاقه دارید که با مبحث management diagnosis screening عفونت‌های جنینی در دوران بارداری (covid-cmv-toxo) بیشتر آشنا شوید، ویدیوهای مربوط به وبینار را مشاهده کنید:

 

سخنرانی دکتر مینو محرز متخصص عفونی درباره عفونت Toxo-cmv در مادر باردار 

 
 

سخنرانی دکتر زهرا سلیمانی پریناتولوژیست درباره عفونت Toxo-cmv در جنین 

 
 

پرسش و پاسخ با دکتر مینو محرز، دکتر زهرا سلیمانی و دکتر صدیقه حنطوش زاده 

 

 

سخنرانی دکتر محمدرضا صالحی متخصص عفونی درباره کووید 19 در بارداری  

 
 

سخنرانی دکتر صدیقه حنطوش زاده پریناتولوژیست درباره عوارض مادری و جنینی کووید 19 در بارداری 

 

 

سخنرانی دکتر رضا رئوفیان روش های آزمایشگاهی تشخیص Toxo-cmv-Covid19 

 

 

پرسش و پاسخ با دکتر مینو محرز، دکتر زهرا سلیمانی و دکتر رضا رئوفیان 

 
 

سلامت جسمی مادر در دوران بارداری، به شدت مهم است و به خطر افتادن آن، می‌تواند باعث بروز صدمات جبران‌ناپذیری شود. عفونت‌های جنینی دوران بارداری، یکی از خطرناک‌ترین اتفاقاتی است که سلامت مادر و جنین را هم‌زمان تهدید می‌کند. به همین جهت، مجموعه‌ی کولایف،  به منظور پشت سر گذاشتن راحت‌تر دوران پراسترس بارداری و به دنیا آوردن فرزندان سالم‌تر و داشتن جامعه‌ی بهتر، یک وبینار تخصصی‌ در زمینه‌ی مدیریت غربالگری ترتیب داده است تا شما را با مفهوم عفونت‌های جنینی دوران بارداری، علت پیدایش آن و مراقبت‌های مورد نیاز دوران بارداری و راه‌های پیشگیری از ابتلا به این عفونت‌های خطرناک، آشنا کند.

عفونت جنینی چیست؟

عفونت جنینی، در اصل به عفونتی گفته می‌شود که در دوران بارداری، به سراغ مادر می‌آید و از او به جنین منتقل می‌شود و تا زمان تولد، همراه جنین باقی می‌ماند. بیشتر این عفونت‌ها که بدون علامت یا با علائم خفیفی؛ مثل آنفلوآنزا همراه هستند، خطر چندانی برای جنین ندارند و سیستم دفاعی مادر، توانایی مراقبت از جنین را در برابر این عفونت‌ها دارد؛ اما صدمات وارده‌ی ناشی از برخی از این عفونت‌ها؛ مثل سیتومگالوویروس (CMV)، کرونا (covid)،  توکسوپلاسموز  (Toxoplasmosis) و غیره، جدی و خطرناک است.

عفونت‌ها‌ی جنینی با چه علائمی ظاهر می‌شوند؟

 عفونت‌های جنینی می‌توانند به صورت خاموش و آشکار در نوزاد ظاهر شوند. در حالت خاموش، ممکن است هیچ‌ آسیبی به بدن جنین وارد نکنند یا به صورت تدریجی و با گذر زمان، باعث بروز اختلالات مادرزادی شوند؛ اما در حالت آشکار، از بدو تولد، اندام‌های مختلف بدن نوزاد را درگیر مشکلاتی؛ مثل اختلالات مغزی، نارسایی‌های قلبی و کبدی، آسیب‌های چشمی و غیره می‌کنند.

علت پدید آمدن عفونت‌های جنینی دوران بارداری چیست؟

علت پدید آمدن عفونت‌های جنینی دوران بارداری، اغلب ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن مادر است و به همین خاطر، بهتر است که پیش از بارداری، تمامی معاینه‌های لازم جهت بررسی شرایط مادر به منظور آمادگی برای دوران بارداری انجام شود و در صورت فراهم نبودن شرایط، روند درمانی مادر، تحت نظر پزشک آغاز گردد و تا زمان بهبود شرایط و تایید صلاحیت مادر برای بارداری، توسط پزشک، بارداری صورت نگیرد.

برای درمان عفونت‌های جنینی دوران بارداری چه کار باید کرد؟

عادت‌های غذایی و دارویی در دوران بارداری، به خاطر حساسیت‌های این دوران، باید تحت نظارت پزشک باشد و از آن‌جایی که درمان این عفونت‌ها هم، نیازمند دارو هست، بهتر است که از مصرف خودسرانه‌ی قرص‌‌های مختلف برای کاهش عفونت‌های جنینی دوران بارداری خودداری کنید و روند درمان را به طور کامل، زیر نظر پزشک متخصص پیش ببرید. البته با توجه به این‌که روند درمان ممکن است با ریسک همراه باشد، پیشگیری بهتر از درمان است! به همین خاطر می‌توان گفت که بهترین راه خلاصی از عفونت‌های جنینی دوران بارداری، پیشگیری از ابتلا به این عفونت‌هاست.

اما راه در امان ماندن از آسیب‌ عفونت‌های جنینی چیست؟

  1. بهداشت شخصی را رعایت کنید، به طور مرتب دست‌های خود را بشویید و در صورت دسترسی نداشتن به آب، حتما از پد الکلی استفاده کنید.
  2. از خوردن غذاهای گوشتی نیمه‌پخته یا فرآوری‌شده؛ مثل سوسیس و کالباس، در دوران بارداری، جدا خودداری کنید. 
  3. در رابطه با واکسیناسیون‌های لازم برای قبل و بعد از دوران بارداری، با پزشک خود مشورت کنید. به طور مثال، واکسن کزاز یکی از واکسن‌های مهم پیش از دوران بارداری است.
  4. از خوردن شیر پاستوریزه نشده و خوراکی‌های تهیه شده از آن، خودداری کنید.
  5. از افرادی که درگیر بیماری‌های عفونی؛ مثل آبله‌مرغان هستند، دوری کنید. این عفونت‌ها باعث بروز مشکلات مادرزادی در جنین می‌شوند.
  6. مراقب نیش حشرات باشید! اغلب این حشرات ناقل بیماری‌های مختلفی هستند و با یک نیش ساده، می‌توانند باعث بروز عفونت‌های جنینی شوند.
  7. از تماس دست با خاک آلوده شده به مدفوع حیوانات بیمار، خودداری کنید. مدفوع حیوانات بیمار باعث بروز عفونت توکسوپلاسموز در شما می‌شود که مشکلات مادرزادی را برای جنین به دنبال دارد.
  8. از جوندگان وحشی و حیوانات خانگی؛ مثل مارمولک و لاک‌پشت، دوری کنید. برخی از این جوندگان حامل ویروسی به اسم کوریومننژیت لنفوسیتی (LCMV) هستند که سلامتی جنین را به خطر می‌اندازد، پس بهتر است که در دوران بارداری، از این حیوانات، دور بمانید.


نظر خود را بنویسید:

برای تغییر روی عکس کلیک کنید

نظرات کارابران
  • میثم باروز
    ۱۴۰۲/۰۶/۰۲

    تشکر از خبرهای خوبتون

    پاسخ:

    خوشحالیم که مورد توجهتون قرار گرفت.

ddd
تهران، میدان ونک ، خیابان برزیل شرقی ، خیابان شمس لاهیجانی، پلاک 23 ، مجتمع اداری رویال ونک ، طبقه دوم
ddd
info@colifelabs.com