۱ تا ۲ روز کاری (۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از تحویل نمونه به آزمایشگاه)
استفاده از بسته آزمایش کرونا در زمانی که شما دارای علائم بیماری کرونا هستید یا به تازگی با افراد مبتلا به کرونا در تماس بودهاید، انجام میشود. علائم شاخص این بیماری شامل سرفه، تنگی نفس و درد در قفسه سینه میباشد.
همچنین تشخیص نشانه ها و علائم کرونا از سرماخوردگی معمولی و بیماری های تنفسی دیگر اغلب مشکل است. بنابراین انجام بسته آزمایش تشخیص کرونا برای تایید قطعی ابتلا به این بیماری یا بررسی سابقه آلودگی به ویروس کرونا ضروری است.
- سواب های گرفته شده از مخاط انتهای بینی و حلق (آزمایش RT-PCR)
- خون از رگ بازو (آزمایش آنتی بادی)
نیاز به آمادگی خاص و ناشتا بودن قبل از آزمایش نیست.
(فقط برای انجام راحتتر نمونه گیری از بینی، بهتر است ترشحات بینی را تخلیه کنید)
بیماری کرونا یک بیماری ویروسی ناشی از ویروس کووید ۱۹ یا SARS-CoV-2 است. اگرچه کرونا در درجه اول یک بیماری تنفسی به شمار میرود اما میتواند اعضاء دیگر بدن همچون قلب، مغز، و کلیهها را نیز درگیر کند. در بسیاری از موارد شدید، بیماری کرونا میتواند منجر به از کار افتادن ارگانهای بدن و مرگ شود. خطر ابتلا به بیماری شدید کرونا با پارامترهایی همچون سن و سابقه بیماریهای زمینهای (مانند ضعف سیستم ایمنی، فشار خون بالا، دیابت، بیماریهای قلبی و ریوی) ارتباط مستقیم دارد.
گاهی این بیماری ممکن است بدون علامت باشد. افراد آلوده به ویروس که از خود علامتی بروز نمیدهند میتوانند بطور بالقوه عفونت را به دیگران انتقال داده و ناقلین خاموش نامیده میشوند. علائم کرونا معمولا ۲ تا ۱۴ روز پس از آلوده شدن فرد بروز میکنند. میانگین زمان آلوده شدن فرد تا زمان بروز علائم بیماری که دوره کمون بیماری نامیده میشود در حدود ۵ روز است و ۹۷ درصد از افراد در طول ۱۱ روز پس از آلودگی علائم بیماری را نشان میدهند. بیماری کرونا در بعضی از بیماران ممکن است به ذات الریه و شکل شدید بیماری تبدیل شود. بطوریکه بیمار به دستگاههای تهویه مکانیکی اکسیژن (ونتیلاتور) نیاز پیدا میکند. علائم کرونا در کودکان معمولاً بهصورت خفیف است، اما آنها نیز ممکن است علائمی مشابه بالغین را تجربه کنند.
علائم شایع کرونا عبارتند از :
سایر علائم که میتوانند نشان دهنده ابتلا به کووید ۱۹ باشند شامل موارد زیر هستند:
بسته جامع آزمایش کرونا شامل دو گروه آزمایش است:
آزمایش پی سی آر کرونا (COVID-19 RT-PCR):
این آزمایش در جهت تشخیص عفونت فعال کرونا انجام میشود و نتایج مثبت آن نشان میدهد که شما در حال حاضر به احتمال بسیار زیاد به بیماری کرونا مبتلا هستید. بر اساس نتیجه آزمایش PCR کرونا، عدد CT ذکر شده معیار خوبی برای تصمیمگیری پزشک متخصص عفونی برای درمان بیماری کرونا است. آزمایش RT-PCR کرونا ممکن است در شرایطی که شما هیچ علامتی از بیماری را نشان نمیدهید اما آلوده به ویروس شدهاید هم مثبت باشد. این مسئله در جلوگیری از انتشار ویروس کرونا بسیار موثر است. برای انجام تست PCR کرونا دو سواب، یکی از پشت و انتهای بینی و دیگری از حلق شما گرفته میشود. نمونهگیری برای تست کرونا PCR دردناک نیست اما ممکن است کمی برای شما ناخوشایند باشد.
آزمایش آنتی بادی (سرولوژی) کرونا:
این آزمایش آنتی بادی هایی را که توسط سیستم ایمنی بدن شما در پاسخ به ویروس کرونا تولید میشود را تشخیص میدهد که شامل IgG و IgM است. این تست نشان میدهد که آیا شما سابقه ابتلا به بیماری کرونا را در گذشته داشتهاید یا خیر، حتی اگر در زمان آزمایش علامتی نداشته باشید. در تست آنتی بادی کرونا نمونه خون از رگ بازو شما گرفته و مورد بررسی قرار میگیرد.